Ouderbetrokkenheid

Het kind staat bij ons centraal. Wij werken hard aan een goede leeromgeving en een prettige werksfeer. De informatie van ouders is voor ons essentieel om goed aan te sluiten op het niveau en de beleving van de kinderen. Aan het begin van het jaar en door het jaar heen, worden ouders uitgenodigd voor een gesprek.

Daarnaast vervullen ouders een belangrijke functie bij veel activiteiten die zich binnen en buiten de school afspelen. We omschrijven hier een aantal voorbeelden.

  • De Activiteitencommissie (AC) is een enthousiaste club ouders die de school ondersteunt bij alle activiteiten zoals sport- en speldagen, vieringen, kamp en schoolreisjes. Kortom: de AC levert een belangrijke bijdrage aan het plezier dat de kinderen op school beleven.
  • In iedere bouw zijn er geregeld sportdagen en vieringen. Hulp van ouders is hierbij onmisbaar. Ouders leiden spelletjes, begeleiden groepjes, houden scores bij, helpen bij de catering, koken met de kinderen in groepjes met Kerst, begeleiden kinderen bij het fietsen naar excursies, maken de klassen regelmatig schoon, begeleiden kampspellen, controleren de kinderen op luis, doen klussen in de school, etc.

De kinderen vinden het vaak erg leuk als hun ouders actief zijn bij sport- en spelevenementen en vieringen. Een goede samenwerking met ouders verhoogt de sfeer binnen de school en geeft kinderen extra veel plezier.