Goede Doel

 

Vanaf schooljaar 2018-2019 steunen we het vredesdorp van Bisschop Paride Taban in Zuid-Sudan

Bisschop Paride Taban zet zich zijn hele leven lang al in voor Vrede en Vrijheid in Zuid-Sudan. Hij heeft in die zeer onrustige omgeving een Vredesdorp gesticht: the Kuron Peace Village. Het is deze man, die kans heeft gezien om te doen waar de VN nooit in slaagde: een plek van Vrede stichten in een land waar bijna nooit Vrede is. Kuron Peace Village is de realisering van zijn droom: een voorbeeld-gemeenschap, met als basis: vredesopvoeding die moet uitstralen over bush, savanne en bergen. Waar tanks staan te roesten, herdersjongens niet meer op mijnen lopen en gezinnen niet meer in krotten hoeven te schuilen. Kortom, harmonie en verzoening nastreven in een omgeving waar al meerdere generaties zijn opgegroeid met geweld en oorlog.

Via een van onze ouders die bij Pax werkt, zijn we met hem in contact gekomen. In de afgelopen periode is ook overleg met de Dominicuskerk geweest om samen dit project het komende jaar te gaan steunen.

Met het team, de kinderen en de activiteitencommissie gaan we activiteiten bedenken en organiseren en zo betrokkenheid en geld genereren om de bisschop te steunen. In mei 2018 was het bezoek van de bisschop een vrolijke bijeenkomst op het schoolplein waar we alle kinderen kennis hebben laten maken met de bisschop. Zo hebben we een mooie start gemaakt met de ondersteuning van zijn werk.

Als een kind jarig is, laten wij het kind niet de klassen rondgaan met een traktatie voor de juffen/meesters. In plaats daarvan vragen wij een vrijwillige bijdrage voor een goed doel dat wij ondersteunen. De bijdrage kan bij de conciërge worden afgegeven.