Vieren!

De St. Dominicusschool is een plezierige school om te leren en te werken. Wij houden van vieren; het delen van vreugdevolle momenten met elkaar. Kinderen en leerkrachten genieten van sportdagen, kerstmusicals, de intocht van Sinterklaas, kamp, schoolreisjes, excursies, de afscheidsslinger van de groepen 8 en het vieren van verjaardagen van de juffen/meesters.

Wij volgen het Christelijk jaar en vieren de hoogtijdagen van Kerst en Pasen. Een keer per jaar brengen de klassen een bezoek aan de St. Dominicuskerk. De kinderen krijgen een rondleiding en maken kennis met de Christelijke gewoontes. In de Catechesemethode Trefwoord en de wereldoriëntatiemethode Argus Clou, wordt ook aandacht besteed aan andere geloven en gebruiken.

Een van de hoogtepunten is de Parade di Domi. Deze Parade wordt één keer in de twee jaar op het schoolplein gehouden. Kinderen blinken uit op het schoolplein om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze verzorgen veelzijdige optredens in verschillende tenten die op het plein staan. Andere kinderen verkopen cakejes, broodjes worst en allerhande andere lekkernijen. Voor een sfeerimpressie, zie de link hieronder. De Parade di Domi is voor kinderen een betekenisvol evenement omdat het hen uitdaagt het beste te geven voor kinderen die in een totaal andere situatie opgroeien.

Parade di Domi